Za tačno mesec dana blogerska ekipa iz regiona, ojačana tviterašima i vlasnicima FB profila, sastaće se u Novom Sadu, na 5. konferenciji BlogOpen, koja ove godine nosi i svoju precizniju odrednicu, SocialOpen.

To je događaj kojem se svake godine jako raduju blogeri, jer imaju mogućnost da se sretnu uživo i da na najbolji način uživaju u “radno-prijateljskom” susretu, ali ovaj događaj sve više prepoznaju i kompanije koje nastoje da ojačaju svoje online pozicije, bilo da su zainteresovani za snažan brand exposure koji mogu da dobiju, ili za sticanje novih fanova, followera, kvalitetnih linkova.

Od 2007. godine, kada su održana dva saziva BlogOpen, jedan s proleća nazvan nultim, a drugi glamurozno održan kasnije te jeseni u okviru Sajma knjiga i medija na Spensu, online društvena slika se u velikoj meri promenila. Došlo je do smene blogerske generacije i delimične migracije sa blogova na brže komunikativne servise kao što su Twitter ili Facebook.

Kakvu korist od BlogOpena imaju korisnici mreža?

Svako ko je odlučio da učestvuje makar na jednom online okupljalištu, ima tu sreću da stekne mnoštvo prijatelja različitih profila, što im ne bi omogućio nijedan drugi društveni offline kontekst. Zato se blogeri, tviteraši FB-ovci raduju da upoznaju, ili ponovo sretnu, svoje virtuelne prijatelje.

Svaki BlogOpen donosi brojna predavanja i radionice koji omogućavaju napredovanje, sticanje novih znanja i poslovnih ideja. Takođe, BlogOpen je  mesto na kojem ćete sklopiti neki posao, ili makar otvoriti mogućnost za nove poslove.

BlogOpen donosi novo, i kvalitetnije umrežavanje korisnika društvenih mreža i blogova, i,

to je neprocenjivo.

Ako još niste, prijavite se na ovogodišnji BlogOpen kao učesnik.

Kakvu korist od BlogOpena imaju sponzori?

Budući da se na jednom mestu, uživo, naoružani svom potrebnom opremom za live izveštavanje, ojačani svojim nalozima na društvenim mrežama i adresama svojih sajtova i blogova, nađu popularni blogeri različitih interesovanja, influenseri i ljudi sa težinom lidera i generatora željenog efekta “word-of-mouth“, svaka kompanija koja je zainteresovana za podizanje online prepoznatljivosti svog brenda ili proizvoda, ovde nalazi svoj interes.

Šta dobijate?

  1. Razlog da blogeri, tviteraši i FB-ovci pričaju o vama.
  2. Olakšavate im da dele informacije o vama
  3. Motivišete ih da šire informacije o vama.
  4. Direktno komunicirate i utičete na mišljenje o vama, i

to je neprocenjivo.

Ako još niste, kontaktirajte organizatore da vidite kako možete postati sponzor i direktno se sresti sa onima koji kreiraju mišljenje online.

U međuvremenu, pogledajte kako je bilo prošli put u Novom Sadu, 2007. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*