Pliz tu mit ju

Zovem se Tatjana Vehovec i predvodim kreativni tim okupljen oko agencije Kolegijum. Iza mene i mojih saradnika je sveukupno više od veka iskustva u pisanju i, možda je bolje da ne pokušavam da izbrojim koliko bi to otprilike bilo stranica pisanog materijala. Kilograma papira? Kilobajta elektronskih dokumenata? Broja reči? Uf!

Poslovno iskustvo

Za ovu priliku samo iskustvo pisanja i čitanja, za više drugih poslovnih detalja, guglajte. U novinarstvu sam provela desetak godina, radeći kao pozorišni kritičar (ovde me je odveo manjak talenta za glumu i višak talenta za razmišljanje) i urednik kulturnih rubrika u mnogim dobrim dnevnim listovima i magazinima, bila sam uvek probirljiva i pažljiva u odabiru poslova i radnog okruženja. Napisala sam jedan roman, u vreme kada sam bila dokona, da zabavim um. Potom, poslednju dekadu, uključujući i trenutak kada ovo čitate, provodim kao glavna urednica u izdavačkoj kući VEGA media, u kojoj sam i saosnivač, gde objavljujem preko stotinu naslova domaće i svetske književnosti i humanistike.

Surfing

Nekome je život majka,  a nekome Internet. Za razliku od onih koji žive na Internetu, ja živim od Interneta i hvala svima koji su mi, želeći da rade baš sa mnom, to i omogućili.

Na Netu sam skoro 15 godina, a u virtuelnom svetu aktivna od početka 2007. godine i poznatija pod pseudonimom Mooshema, kako sam nesmotreno nazvala svoj blog, ne sluteći da će taj nakaradni i zvučni nadimak, Mooshema (sa varijacijama Moo, Moosh i Mo) postati moj virtuelni alter ego. Dok sam bila aktivna, smatrana sam za veoma uticajnu blogerku koju su nazivali i važnim faktorom u domaćoj blogosferi za “call for action”. Na talasu te slave, sa još nekoliko popularnih i uticajnih blogera osnivam i realizujem i BlogOpen, prvi regionalni  radno-prijateljski skup blogera iz regiona koji se održava jednom godišnje, tamo-vamo, po zemlji i svetu.

Što se tiče Moosheme, često zahvaljujem instinktu, nagomilanim sudovima i kratkim rokovima što ipak nisam odabrala nadimak Gomboca sa šljivama, ime koje je bilo u konkurenciji. Što se Moosheme pak tiče, žao mi je što za taj blog nemam malo više vremena.

Pro bono

Stalno pronalazim vreme i ideje da uradim nešto za opštu dobrobit. Imam taj “kvar” – ne mogu da se pravim da ne vidim ili ne čujem tuđu nevolju. To je verovatno zato što sam vaspitana da brinem o drugima. Mogla sam da se bavim politikom, ali, to je težak rad za dušu. Zato stalno stalno radim ono što mislim da svaki građanin treba i može – da učini makar jednu dobru stvar koja će koristiti drugima. Umesto da plačem na tuđim sudbinama, često sam zavrtala rukave: Saglasni, 365lepihdana, PechaKucna – Inspire Japan, David i sve ono što se radi preko BlogOpena.

Porodica i lični život

Supruga i majka. Kćerka, sestra, strina, tetka. Kuma. Komšinica. Kendoka. U harmoničnom porodičnom suživotu sa arogantnim patuljastim psom toplog srca i milog lika. Ribice nisu moje. Tek od pre par godina nisam više unuka. Jesam laf. Imam veliko srce, koje ponekad moram da stvrdnem kada gledam vesti iz zemlje.

Kolegijum

U ovoj agenciji sam sabrala sve što umem i volim da radim dobro. Ono što je počelo kao posao za dušu, lepo se razvija kao srce od posla. Zadovoljna sam. Zadovoljni smo. Klijenti su zadovoljni.

Konačno, osoba sam koju možda nećete sresti u prvom kontaktu sa Kolegijumom, ali ćete sigurno sa mnom zaključiti posao ili ugovor, kada odlučite da svoje poslovanje podignete na viši nivo koristeći naše usluge. Već se tome radujem, a vi ćete se tek radovati kada budete videli sve rezultate proizašle iz saradnje sa Kolegijumom.

Potražite me i na Twitteru, LinkedInu ili Facebooku. Ili ovde. Ili u Kolegijumu.

Drago mi je što smo se upoznali.