Twitter najavljuje opciju blok za odgovor, kao jednu od čak četiri nove opcije kojima će autori tvitova moći da upravljaju konverzacijom.

TL;DR:

  • Tvitter testira opciju blokiranja odgovora na tvitove autora, jednu od četiri buduće mogućnosti za uređivanje reply mogućnosti na postove.
  • Cilj kompanije je da iznađe način da autorima omogući da kontrolišu razgovor.
  • Ovo je nastavak napora kompanijc da se bori protiv govora mržnje na ovoj mreži. Tvitter je već uveo opciju hide, kojom je obezedio autorima bolju kontrolu konverzacije.
  • Ako vam treba pomoć oko razvoja marketinške strategije za Twitter ili anti-bot strategije, posetite Kolegijum.

Tvitter je već duže vremena u misiji preispitivanja sve većeg učešća botova i trolova u konverzaciji. Jedna od gorućih tema u razvoju proizvoda je preispitivanje načina kako da se razgovor na ovoj mreži oslobodi toksičnosti.

Don’t @me, I will @you

Nova strategija “block” bi bila nadograđena već postojeća funkcionalnost “hide” (sakrij odgovore).

Opcije koje će biti na raspolaganju korisnicima su:

  • svako može da odgovori na moj tvit
  • mogu da odgovore samo oni koje pratim
  • mogu da odgovore samo tagovani u tvitu
  • niko ne može da odgovori (block replies)

 

Planovi su otkriveni 8. januara tokom konferencije CES u Las Vegasu, gde je Tvitter održao konferenciju za medije koji je vodio Kayvon Beykpour,  potpredsednik u kompaniji zadužen za razvoj proizvoda.

Kontrola je primarna motivacija

On je naveo:

Primarna motivacija je kontrola. Želimo da nadogradimo proizvod tako da autori dobiju veću kontrolu nad razgovorom. Mislimo da postoji mnogo analgija sa tim kako ljudi komuniciraju u stvarnom životu.

Takođe je dodao da nije moguće utišati ljude i onemogućiti ih da vam odgovore lično.

Planove je detaljnije predstavila Suzanne Xie, šefica za konverzaciju na Twitteru (kakav posao!), koja je rekla da se funkcija nadograđuje na već postojeću funkciju “sakrij odgovore”.

Ideja je da se korisnicima pruži veća kontrola.

„Mislili smo, pa, šta ako stvarno možemo da dodamo veću kontrolu u ruke autora? Dajte im zaista način da kontrolišu prostor za razgovor, jer oni zapravo čine tvit. Dakle, postoji novi projekat na kojem radimo “, rekla je Xie. „Razlog zašto ovo radimo je, pronalazimo u onome šta razgovor znači na Tvitteru. U ovom trenutku, javni razgovor na Tvitteru je da tvitujete nešto što će svi videti u svetu i svi mogu da odgovore, ili možete da vodite sasvim privatni razgovor u DM-u. Dakle, postoji čitav spektar razgovora koje još uvek ne vidimo na Tvitteru. “, preneo je Techcrunch.

Osnaživanje izolacije?

Problem toksičnosti na Tviteru nije od juče. I nije da posustaje. Trolovi i astoturferi pronalaze način da obave svoju “misiju” ili zadatak čak i ako su blokirani. Čak i ako su hajdovani. U Tviteru smatraju da je potrebno učiniti nešto konkretnije.

Međutim, ako blokiramo razgovor, ako ga svedemo na nekoliko tagovanih prijatelja (tema za razmišljanje, da li će se ovim možda na scenu vratiti Tviter-liste možda?), ne možeš da se ne zapitaš:

da li će to samo još više osnažiti naše echo-chambers, sobe u kojima odjekuje samo naše cenjeno mišljenje?

Problem mržnje na internetu je ogroman. Problem echo-chambers za kolektivnu inteligenciju, nije uopšte mali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*