Kolegijum – profesionalni copywriting by Blogowski

Kada sam pre nekih godinu i po, napisao Kako do kvalitetnog web sajta, u jednoj stavci sam pominjao i Copywriting kao jednu od bitnih stavki.

Radite recimo korporejt sajt: angažovali ste najboljeg web dizajnera na svetu, development je prošao savršeno i tehnički sve funkcioniše, interfejs je ergonomski perfektan… Mislite da su svi sastojci za sajt tu. Fali vam još da Lorem Ipsum tekstzamenite pravim tekstom, onim koji bi trebao da cilja vašu publiku. E, tada se često napravi greška i ovaj potez poveri ljudima koji nisu specijalisti u toj oblasti.

Kolegijum je nova “niša” moje prijateljice Tanje koja se pored pisanja saržaja za web, bavi i lekturom/korekturom kao i klasičnim copywritingom pisanog materijala. Već dugo znam da se Tanja bavi Samizdat consultingom, kao i da je dobra u Desktop Publishingu, ali iskreno, nikada nisam čuo da postoji i usluga Ghostwritera. Ako bi Ken Loach snimao moju biografiju, defitivno bi angažovao Kolegijum da bude moj GhostWriter :)

A sada malo ozbiljno ;) Zaista treba da vodite računa o copywriteu, jer je sadržaj sigurno jedna od najbitnijih stvari u komunikaciji. Bilo da je to u pisanom materijalu, bilo na webu. A i kao sve ostalo u poslu, angažujte uvek profesionalce, i to one najbolje ;)

Predrag Pušelja