I posao i slogan vredni pažnje

Jesi l’ ti pismen, čoveče? by VEZA

Razmenim pre neki dan par mejlova sa Tatjanom Vehovec (u daljem tekstu MOO). “gde si, kako je, hoće da bude BO09?” i sve tako nešto i onda mi napiše: “Vodim agenciju Kolegijum, koja je posvećena brizi o rečima, pravopisnoj, gramatičkoj i semantičkoj ispravnosti pisanog teksta, …”, i još “…pišemo saopštenja, web sadržaje i SEO…”.

“E vala ovo zaslužuje blog post, samo da uhvatim vremena, a sjajan slogan koji ste smislili nije naravno jedini razlog”.

Koji su još razlozi:
1. Podržavam preduzetništvo. Valjda zato što sam nemam herca da se otisnem u vode ličnog biznisa. Racionalizujem to činjenicama da, prema svetskom istraživanju CEFE asocijacije, samo 8% stanovništva (nebitni su rasa, pol, kultura, itd) imaju preduzetnički Mind set. Mada znate kako se kaže “Život počinje u 50-toj”
2. Podržavam žensko preduzetništvo. Skandalozan je podatak do koga je došlo Udruženje poslovnih žena da ni 5% biznisa u Srbiji nije u rukama žena. Još je gore realno stanje jer je i dobar deo tog malog procenta samo fiktivno ženski. Obično se radi o maskiranju firmi preko kojih muškarci muljaju.
3. Podržavam veb preduzetništvo. Ne prlja okolinu. Treba vam komp i osrednja internet veza. Omogućava pametnim vrednim i obrazovanim da nađu svoje mesto pod suncem.

I još. Divim se ljudima koji imaju znanje, sposobnost i volju da rade lekturu i korekturu. Proveo sam noći i noći pred štampu magazina u redakciji sa prelamačima i lektorkama fasciniranim činjenicom da su sposobne da pronađu ama baš svako pogrešno slovce. Ja naime brljavim kada pišem. :(

Takođe jako cenim ljude koji znaju da se poigraju rečima i stvore upečatljiv i pamtljiv sloga. Slogan koji prodaje. Setite se poruke koja nam je devedesetih ušla u uši vrteći se na svim mogućim radio stanicama “Pozovite smesta 6-5-5 dvesta”. Tezga sa tehničkom robom na Sajmu čiji je ovo bio broj telefona + fantastičan urođen marketinški talenat vlasnika + sposobnost da se posluje u uslovima devedesetih + ovaj slogan napravili su od vlasnika bogatog čoveka.
Došao je novi milenijum i novi uslovi poslovanja. Kupci su se promenili, i ono što traže. Koleginica Maja mi je pre neki dan skrenula pažnju na fantastičan slogan Gorenja koji glasi “Moj.Tvoj.Dom”. I tačke i velika slova imaju svoju ulogu, naravno!

Šta će MOO i njena ekipa da urade na ovom polju nemam pojma. Videćemo rezulate. Ono u šta sam siguran je da bi bez problema pisanje sadržaja za veb prepustio njima. Možda i hoću, ako takav posao naleti. Agencija u kojoj radim naime za sve što nije core business angažuje podizvođače. Zašto sam uveren da oni to mogu da rade dobro? Proguglajte Moosheminu blogersku istoriju! :)

Zašto su reči na sajtu bitne pročitajte kod Dragana a donji grafikon (nastavite na čitate i posle njega jer najbolje dolazi na kraju) vam pokazuje da uz sve tehnikalije, tajna znanja kako rade pretraživači i SEjo čarolije dobro odabrana ključna reč može vašem sajtu da obezbedi vrhunac u poseti u nekom periodu. A vrhunac po vrhunac… eto nama posete i oglašivača.

Miloje SekulićComments are closed.